“Egyesítjük a szeretet fényét és erejét.
Sok szív egyszerre dobban azért, hogy segítsünk.
Ezt a szeretetet sugározzuk ki minden nap mindenkire.
Megváltozik tőle a világ.”

Bartha Erika
Jananda

Védő és erősítő technikák

Ezek olyan technikák, amelyekkel meg tudod emelni a tested rezgését, és segítenek, hogy meg tudd tartani ezt a rezgést a testedben és az életedben. Olyan gyakorlatok, amelyek sejt szinten áthangolják a testedet az egészségre és az egészséges sejtkommunikációra. Átemeled magadat a félelmen, és beengeded a testedbe a szeretet magasabb rezgését. Ezek a technikák egy öngyógyító folyamatot indítanak el benned. Meg tudod gyógyítani a testedet és az életedet!

Ezeket a technikákat személyesen is meg tudod tanulni a Szívfény Oktatóktól. Őket itt éred el.

Tudatos ébredés és elalvás:

Nagyon sokat tehetsz önmagadért a tudatos ébredéssel és a tudatos elalvással.

Tudatos ébredés:

Reggel, amikor felébredsz, és kinyitod a szemed, akkor mondd a testednek, hogy: Egészséges vagyok! Átállítod a gondolataidat arra, hogy: Ma csodálatos napom van!

Tudatos alvás:

Úgy alszol el, hogy az utolsó gondolatod az, hogy: Egészséges vagyok! Egészséges a testem! Az a legfontosabb, hogy az a test, amiben élsz, egészséges legyen. Mindig gondolj arra, hogy azok az érzések, amelyek benned vannak, amikor elalszol, tovább dolgoznak a testedben éjszaka sejt szinten! Minek akarsz energiát adni? Úgy aludj el, hogy gondolj a szeretetre! Ez a tudatos alvás.

Fénymondatok

Vannak olyan szavak és mondatok, amelyek pozitív rezgést és érzelmet indítanak el bennünk. Ez a rezgés ráhangol egy tudatos Fénymezőre. Ezen a mezőn könnyebb megtartani a szeretetet, az egészséget, a nyugalmat, a Fényt. Amikor kimondod magadban, vagy hangosan a mondatokat, lásd és érezd a Fényt a testedben!

 • A Fény ereje véd engem!
 • A Fény védelme alatt állok!
 • Testem a Fény otthona!
 • Testem minden sejtje a Fény rezgésén rezeg!
 • A Szeretet és a Fény útján járok!
 • A Fény vezet az utamon!
 • Szívemből a Fény és a Szeretet árad!
 • Házam a Fény otthona!
 • A házam a Fény védelme alatt áll!
 • A szeretteim a Fény védelme alatt állnak!
 • A Fény ereje védi a szeretteimet!

Építsd be ezeket a mondatokat a gondolataidba úgy, hogy sokat mondogasd azokat, amelyekre úgy érzed, hogy szükséged van! Érezd, ahogy elönti a testedet a Fény! Ez a rezgés megemeli a Fény és a Szeretet erejét benned. Csodálatos pozitív érzéseket ad neked. Emeljük a saját rezgésünket magasabbra, és ezáltal mindenki rezgését körülöttünk! Adjunk erőt a Fénynek, a szeretetnek, a nyugalomnak és az egészségnek!

Légzőgyakorlatok

Stresszoldó légzés

 • Állva mozgasd meg a karokat, vállakat, lábakat!
 • Végezz pár nyugodt be- és kilégzést az orrodon keresztül!
 • Majd következik egy hosszú, erős belégzés  az orron keresztül, közben feszítsd meg a tested összes izmát! (arc, karok, fenék, gátizom…)
 • Jó nagy, erős kilégzés csücsörített szájon át, mintha el akarnánk fújni egy lufit, közben  lazítsd el az izmokat!
 • Következik pár nyugodt be- és kilégzés  az orron keresztül.
 • Ezeket a lépéseket ismételd meg 4x – 5x! 
 • Majd egy nagy sóhajtással fejezd be!

Fejfájás és nyakfájás elmulasztó légzés

Kioldja a vállból, nyakból és a karokból a blokkokat. Lazítja a nyakat és a vállakat.

Ülve jobb végezni. Lógnia kell a karoknak.

 • Pár nyugodt be- és kilégzés orron keresztül.
 • Belégzés lassan orron keresztül, közben lassan billentsd oldalra a fejet, és a kilégzéssel halkan mondd ki először a “s” majd a “sz” hangot, közben nyomd le a vállakat!
 • Ha kiürült a tüdő emeld fel a fejedet, lélegezz be, majd a kilégzés közben billentsd át a másik oldalra a fejet, és halkan mondd ki először a “s”, majd az “sz” hangot, és közben nyomd le a vállakat!
 • 3x ismételd meg!
 • Nagy sóhajjal fejezd be!

Fényvédelem kristálypiramissal, amely
védi a testedet és a DNS-edet

 • Vizualizálj a fejed fölé egy csúcsával felfelé álló kristálypiramist!
 • Vizualizálj a talpaid alá egy másik a csúcsával szintén felfelé álló kristálypiramist!
 • A két kristálypiramist fényszálak kötik össze, amelyekben benne vannak a DNS szálak. Millió és millió fényszál, amelyek egy gömböt alkotnak körülötted. A kristálypiramisok felragyognak, a fényszálakban lévő DNS-ben felragyog a Fény, és árad a Fény a testedbe. Megemeli a testedet egy magasabb rezgésbe. A Fény feltölti a testedet, minden sejtedet és minden atomodat. A Fény ragyog, él és mozog benned, és így Te is ragyogsz.

Fekvő nyolcas

A fekvő nyolcas egy csodálatos gyógyító szimbólum, ami által nagyobb energiákat tudunk befogadni az Égi világtól. Akár rajzold magadra, akár képzeletben rajzold rá az ételre, amit megeszel! Megemeli mindennek a rezgését.

Egészségmegőrző tippek

A jó közérzet alapja a fizikai és a lelki egészség. A fizikai egészséged megőrzéséhez adunk Neked segítő gyakorlatokat. Válogass belőlük kedvedre! Használd őket egészséggel és örömmel!

Napi rutinba beépíthető gyakorlatok: 10 perc reggel

Szánj Magadra 10 percet! Megéri! Gyorsan megérzed a változásokat a testedben.

Mielőtt kikelsz az ágyból:

Először gondolj arra, hogy csodás napod van! Ezzel megalapozod a napodat energetikailag. Ha szeretnél valamit megkapni vagy elérni, akkor mondd ki, hogy azt ma megkapom!

A fizikai test ébresztése

Mélyvénás keringés beindítása lábemeléssel és a lábfejek visszafeszítésével (pipa-spicc)

Még az ágyban fekve emeld fel a két lábadat kinyújtva a magasba, feszítsd vissza a lábfejeidet, majd nyújtsd ki őket! Pipa-spicc 10-szer! Ilyenkor a vérkeringés iránya is megfordul, ami fiatalítja a bőrt, és egészségesen tartja az ereket. Ez nagyon fontos!

Még hanyatt fekvésben kicsit emeld meg a mellkasodat! Ezzel megnyílik a szívcsakrád.

A szív a lábaknál magasabbra kerül, és visszaáll a vérkeringés iránya. Ezt célszerű megcsinálni azok után a gyakorlatok után, amikor a láb a magasban van, és emiatt megfordul a vérkeringés.

Nagyon jó gyakorlat arra is,  amikor érzed, hogy valamilyen érzelem feszíti a mellkasodat.

Csípő melegítés:

A gerincednek nagy terhet jelent, ha reggel egyből felállsz, ezért melegítsd be a csípődet körzésekkel! Húzd fel először az egyik lábadat behajlítva a mellkasodhoz, és körözz a térdeddel az egyik, aztán a másik irányba! Majd ugyanígy körözz a másik lábaddal is!

Fordulj az oldaladra, és így kelj ki az ágyból, hogy ne erőltesd meg a gerincedet!

Igyál meg egy pohár meleg vizet!

Ha van az ágyad mellet egy pohár víz, az is jó. A meleg víz jót tesz a gyomornak, és beindítja a bélműködést.

A sejtjeink 70 %-ban vízből állnak. Ez a víz pótolja az éjszaka a bőrünkön és a nyálkahártyán át a testünkből elpárologtatott vizet. Ha több vizet adunk a testnek, az fiatalon tartja a sejtjeinket és a bőrünket.

Energetizáló gyakorlatok

Készítsd fel a testedet a napodra! Csinálj pár karkörzést előre, hátra, jó nagy kilégzésekkel! Forgasd meg a csípődet balra, jobbra! Mozgasd át körzésekkel a térd-  és a bokaízületeidet! Ugrálj piciket egyhelyben, ez felébreszti a sejtjeidet!

Rezgésszint emelés

Lásd, hogy a fejed fölött egy gyönyörű Fényfolyam belép a korona csakrádon át a testedbe, végigfolyik a testeden, és feltölti az összes porcikádat, sejtedet, szervedet Fénnyel, hogy csak úgy ragyogsz!

Védelem

Képzelj egy tojás alakú fényburkot magad köré, ami olyan, mint egy fénygömb! Töltsd fel erős Fénnyel! Visszapattan róla minden alacsony rezgésű energia.

Egy pár fontos tanács

Citromos víz éhgyomorra

Lúgosít, tisztíja a májat. Fél vagy egész citromot facsarj ki egy deci vízbe és idd meg!

Olíva olaj éhgyomorra

Síkosítja a bélrendszert. 1 kanál olíva olajat egyél meg éhgyomorra! Ez felkészíti a májat és az epét az emésztésre.

Vitaminok

A vitaminok és ásványi anyagok akkor tudnak felszívódni, ha jó állapotban van a bélrendszered.

C vitamin, D+K vitamin olajban minden nap szükséges. Ásványi anyagokat és az antioxidánsokat is pótolni kell! A szelén és a cink nagyon hasznos a mostani nehéz időszakban. Nagyon fontos az immunerősítés.

Tudatos táplálkozás

Amikor evés közben arra gondolsz, hogy szereted és táplálod a testedet.

Egyél egy jó reggelit! 

Nem baj, ha a munkahelyeden eszed meg, csak szánj 5-10 nyugodt percet a reggelire! Köszönd meg a testednek, hogy egész nap rendületlenül teszi a dolgát! Nagyon erős hatásuk van az evés közben gondolt pozitív gondolatoknak, ezért semmiképp ne hallgass evés közben híradót! Nagyon fontos az egészséges fehérje! Erősíteni kell a sejtek fehérjeburkát! Pl.: bio tojás, csicseri borsó, kendermag, fehérje porok.

Áldd meg az ételedet!

A Szívfény áldás így hangzik: Szeretem magam, szeretem az ételt, amit elfogyasztok. Legyen áldott minden és mindenki! Bármilyen áldás jó, ami a szívedből jön.

Napközbeni stressz elengedés

Rázd le kezedet, lábadat! Ugrálj piciket egyhelyben! Rázd ki magadból a stresszt! Közben végezz jó nagy kilégzéseket, és a végén ütögesd át a mellkasodat! Így kiszabadul a szívedből a stresszenergia.

Ha ezután szeretnéd feltölteni magadat energiával, akkor ülj le és csukd be a szemeidet! Lélegezz lassan! Tedd a szívedre a kezedet, és figyelj befelé! Idézz fel magadban valamit, ami felhozza benned a szeretet és a hála érzését! Maradj ebben az érzésben pár percig! Ez csodát tesz veled.

Megbeszélés, állásinterjú vagy fontos találkozó előtt

Küldd előre a Fényt, hogy rendezze az energiát! Könnyebb lesz a megbeszélés.

Este lefekvéskor Tudatos alvással aludj el!

Este lefekvéskor szánj egy percet  arra, hogy végiggondold miért adhatsz hálát aznap! Tedd a kezedet a szívedre, és érezd át a hálát! Egészséges vagy, felkelt a Nap, szép családod van. Adj hálát mindenért, amid van!

Egyéb hasznos gyakorlatok

Feszültség kivezetése

Állj kis terpeszben, és erőteljesen rázd le először a karjaidat, és ha nincs a közelben senki, akkor erővel mondd ki, hogy HA! Ilyenkor az ujjaidon keresztül kifolyik belőled a feszültségenergia. Utána ugyanezt csináld meg először az egyik, majd a másik lábaddal!

Az étel energetizálása

Főzés közben, amikor megkavarod az ételt, rajzolj bele fekvő nyolcast! A fekvő nyolcas egy gyógyító szimbólum, amin keresztül magasabb energiákat tud befogadni az étel.

Az ételt megáldhatjuk, megköszönhetjük neki, hogy táplálja a testünket, és feltölthetjük Fénnyel.

Ital energetizálása

A poharat fogd a kezedbe és programozd be a vizet úgy, hogy belemondod, amit szeretnél! Pl.: Ez a pohár víz egészségessé teszi a testemet! A pohár alá, vagy rá tehetsz egy szép szimbólumot, például élet virágát, vagy fekvőnyolcast, vagy egy papírt, amire felírsz egy erősítő mondatot. Pl.: 100 %-ban egészséges vagyok! Vagy akár a Fénymondatok közül valamelyiket.

Víz tisztítás

Om Shri matrez namaha mantra. Ezt lassan énekeld, és így tudod a vizet megtisztítani! Ezzel a mantrával a testedben és a sejtjeidben levő vizet is meg tudod tisztítani.

Egészség megőrző, javító mantrák

100%-osan egészséges vagyok!
Teljesen egészséges minden sejtem, minden atomom és minden molekulám!

Ezeket a mondatokat, ki lehet írni a tükörre, a számítógép monitorra, vagy ahol emlékeztetnek Téged. Minél többet látod ezeket az állításokat, annál jobban segítik a testedet. Lehetőleg rajzolj melléjük egy mosolykát, vagy egy szép képet, hogy a mondat mellé társíts egy kellemes érzést is! Fontos, hogy át tudd érezni!

Gyógyító zenék

432 Hz zenéket találsz a Youtube-on. Ezeknek sejtregeneráló, gyógyító hatásuk van.

Meditáció

Bartha Erika weboldalánn IDE KATTINTVA találsz ingyenesen meghallgatható meditációt, és megvásárolható meditációi közül is válogathatsz.